Kalamar komandorský - tuby čištěné 0,750kg

Berryteuthis magister

Kalamar komandorský - tuby čištěné 0,750kg

Průměrná délka trubky: 18 cm
Celková délka těla: Může přesáhnout 61 cm
Průměrná hmotnost tubky: 123 g / průměrná hmotnost chapadla: 51 g

1. trubky: mrazené bloky 800x250x60 cm
2. chapadla: mrazené bloky 800x250x60 cm
Dva bloky baleny do polyethylenových sáčků a tašek sendvičových

315.00 Kč / bal

Kalamar komandorský - tuby čištěné 0,750kg

FAKTA

Rodina: Gonatidae
Latinský název: Berryteuthis magister
Místo lovu: FAO 61 (většinou zóna Kurilské ostrovy) North Kuril zóna
Rybářská sezóna: červen až prosinec
Způsob chytání: vlečná síť
Způsob zmrazování: zmraženy na moři
Produkty:
Kalamar - trubky zamrazené v blocích
Kalamar - chapadla zamrazené v blocích
Kalamar bez kůže trubky - prokládané zmrazené

Informace

Naše mateřská společnost NBAMR je předním dodavatelem Komodorského kalamaru také známý jako Commander Squid or Schoolmaster Gonate Squid (Latin Berryteuthis magister).

Oblasti lovu: Hlavní místo lovu je v zóně Kurilských ostrovů. Tento druh je charakterizován širokým tělem, světle až tmavě hnědou barvou. Křídlové žebra na zadní straně těla jsou velké a může být až 50 procent délky pláště. B. Magister je známo, že mají délku pláště až 25 cm, přičemž celková délka těla můžou přesáhnout 61 cm. Samice jsou o něco větší než samci. V normálním úlovku, je průměrná délka trubky  18 cm, váha trubky  123 g. Průměrná hmotnost chapadla 51 g.

Komadroská chobotnice je velmi jemná, pravděpodobně nejjemnější ze všech chobotnic a je velmi příjemná na chuť. Jsou velmi populární v Rusku a Japonsku.

Výživa (na 100 g): Kcal - 100, bílkoviny - 18 g, tuky - 2,2g, cholesterol 85 mg, mastné kyseliny - 0,5 g.

Vitamíny (na 100 g): PP - 7,6 mg, E - 2,2 mg, C - 1,5 mg, B6 - 0,2 mg, B1 - 0,18 mg, B2 - 0,09 mg

Odkaz na WIKI

BALENÍ A ROZMĚR

trubky: mrazené bloky 800x250x60 cm (11 kg); 2 bloky baleny do polyethylenových sáčků a "tašek sendvičových"

chapadla: mrazené bloky 800x250x60 cm (11 kg); 2 bloky baleny do polyethylenových sáčků a "tašek sendvičových"

Kalamar plněné rýží a houbami

Složení:

  • 3 x kostrý chobotnice (400 g)
  • 200 g vařené rýže
  • 200 g žampiony
  • 100 g cibule
  • 100 g sýru
  • 1-2 lžíce zakysané smetany (nebo majonézu) + pro mazání
  • sůl
  • pepř
  • rostlinný olej na smažení

Příprava:

  • 1. Oloupeme cibule, jemně nasekáme.
  • 2. Houby nakrájíme na malé kousky.
  • 3. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
  • 4. Na pánvi zahřejme rostlinný olej.
    Vyložíme cibuli a smažíme 5-10 minut až bude světle zlatá.
    Přidáme houby a smažíme po dobu 15-20 minut dokud se neodpaří uvolněna tekutina. Přidat sůl a pepř.
  • 5. Do vnitř vložit rýži, smažené žampiony, sýr.
    Přidejte 1-2 lžíce zakysané smetany (nebo majonézu), zamícháme.
    V případě potřeby dosolit. Náplň je připravena.

Kalamáry rozmrazíme. Pokud je na chobotnici kůže, pak ji pod horkou tekoucí vodou odstraníme kůže a vyndáme vnitřek. Důkladně opláchneme z venku i uvnitř.

Naplníme chobotnice náplní, ale přiměřeně a zajistíme párátky.
Položíme chobotnice na plech a potřeme zakysanou smetanou nebo majonézou.
Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečeme asi 20 až 25 minut.
Hotová plněná chobotnice může být podávána v teplém stavu s přílohou.


Copyright © 2016 DCLS s.r.o. All rights reserved.

Created 2016 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o.